Ciuperci cu cartofi la cuptor

Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati in bucati bucatile mari, iar pe cele mici lasati-le intregi. Fierbeti cartofii in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr ciuperci
  • 4 cartofi mari
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval
  • 1 catel usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 varf de cutit de nucsoara pudra
  • 6-7 frunze busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati in bucati bucatile mari, iar pe cele mici lasati-le intregi. Fierbeti cartofii in coaja, apoi curatati-i si taiati-i in bucatele. Caliti ciupercile in ulei impreuna cu usturoiul tocat pana cand se evapora toata zeama pe care acestea o lasa. puneti cartofii fierti impreuna cu ciupercile calite intr-o tava. Amestecati intr-un castron cascavalul dat pe razatoarea mare impreuna cu oul si nucsoara si turnati in tava peste ciuperci si cartofi. Potriviti de sare si piper si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit circa 30 de minute.


Serviti preparatul cald, presarat cu frunzulite de busuioc tocate.

Alte retete:

Ardei umpluti Mancare de mazare Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...