Ciuperci de padure cu leurda

Se curata si se rup cozile ciupercilor de padure. Se spala si se usuca bine, apoi se fierb 5 minute in putina apa cu un praf de sare. Separat, intr-u

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci de padure
  • 3 cepe albe
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Se curata si se rup cozile ciupercilor de padure. Se spala si se usuca bine, apoi se fierb 5 minute in putina apa cu un praf de sare. Separat, intr-un ceaun, se caleste romaneste ceapa in destul ulei de masline. Cand devine trasnparenta, se adauga doi catei de usturoi striviti si se lasa sub capac pana fierb ciupercile aproape de tot. Se adauga, la cate un minut distanta, patrunjelul, mararul si leurda, toate tocate fin. optional, se poate stinge spre sfarsit cu o jumatate de cana de vin alb, demisec. Se potriveste de sare si de piper si se lasa sa abureasca sub capac.


Mancarea se serveste calduta.

Alte retete culinare:

Ciuperci sote Ciulama de ciuperci cu mamaliguta Ciuperci cu pilaf

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Am preparat acest cus-cus cu dorinta de a mai schimba putin garnitura de langa friptura de pui. Am avut emotii, nestiind daca...

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca