Ciuperci la tava

Ciupercile la tava sunt o mancare sau o garnitura delicioasa si satioasa, se fac usor si sunt apreciate de toata lumea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 kg ciuperci
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se curata de pielite si se spala in mai multe ape reci. Se separa palariile de picioarele ciupercilor.
Picioarele ciupercilor se toaca marunt, apoi se freaca cu unt, oua, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
Cu compozitia obtinuta se umplu palariile ciupercilor, care se pun apoi cu scobitura in sus intr-o tava unsa cu unt. Tava se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 de minute.
Cateva fire de patrunjel se toaca marunt si se presara peste ciuperci dupa ce acestea se scot de la cuptor.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Ciupercile la tava se servesc calde, simple sau ca garnitura la fripturi si gratare
Se servesc impreuna cu mujdei de usturoi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii