Ciuperci la tava

Ciupercile la tava sunt o mancare sau o garnitura delicioasa si satioasa, se fac usor si sunt apreciate de toata lumea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 kg ciuperci
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se curata de pielite si se spala in mai multe ape reci. Se separa palariile de picioarele ciupercilor.
Picioarele ciupercilor se toaca marunt, apoi se freaca cu unt, oua, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
Cu compozitia obtinuta se umplu palariile ciupercilor, care se pun apoi cu scobitura in sus intr-o tava unsa cu unt. Tava se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 de minute.
Cateva fire de patrunjel se toaca marunt si se presara peste ciuperci dupa ce acestea se scot de la cuptor.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Ciupercile la tava se servesc calde, simple sau ca garnitura la fripturi si gratare
Se servesc impreuna cu mujdei de usturoi

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos