Ciuperci umplute cu carne

Se aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se lasa sa se scurga bine.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g carne tocata
  • 4-5 ficatei de pasare
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou crud
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingura de smantana
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se lasa sa se scurga bine. Coditele se toaca marunt si se pun peste amestecul de carne, ou, ceapa,

verdeata tocata si ficatei de pasare fierti si taiati felii subtiri. Amestecul se caleste pe foc mic, apoi se umplu ciupercile. Se unge o forma cu unt, se asaza ciupercile in forma, se tin in cuptorul fierbinte 1/2 ora, dupa care se scot, se pun pe un platou, se asorteaza cu ficatei de pasare rumeniti in unt si se servesc imediat.
Alta mincare recomandata

Ciulama de ciuperci

Ghiveci de legume

Iahnie de fasole

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...