Ciuperci umplute cu sos de vin rosu

Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga piper, sare , maiorana si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane) 1 ceapa rosie
  • 3 linguri ulei
  • 200 gr. ficatei de pui
  • sare
  • piper
  • maiorana
  • 1 lingura de faina
  • 1 dl. lapte
  • 1 lingura de coniac
  • 1 ou
  • 24 ciuperci
  • Pentru pane: 150 gr. faina
  • 3 oua
  • 200 gr. pesmet
  • Pentru fript: ulei
  • Pentru sos: radacina de patrunjel
  • telina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de piure de rosii
  • 2 linguri faina
  • 1 dl. supa de carne
  • 2 dl. vin rosu
  • 1 lingura gem de coacaze
  • cimbrisor
  • piper boabe
  • ienibahar
  • Pentru garnitura: orez

Mod de preparare

Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga piper, sare , maiorana si se calesc impreuna. Se presara peste faina (1 lingura), laptele fierbinte si coniacul. Pe foc mic, continuam fierberea pana cand compozitia se desprinde de tigaie. Se ia tigaia de pe foc, se lasa sa se mai raceasca, apoi incorporam oul si punem compozitia in blender sau o trecem prin sita.

Ciupercile (palariile lor) curatate si bine spalate se umplu cu aceasta compozitie si se pun 2 cate 2. Se trec prin faina, ou si pesmet si le frigem in ulei fierbinte.

Se prepara sosul: in ulei fierbinte calim toate verdeturile si ceapa tocate marunt, se adauga piureul de rosii, faina, supa de carne (cubulet) si vinul. Condimentam cu gemul, cimbrisorul tocat, sare, piper, ienibahar si fierbem pana are consistenta unei smantani groase. Trecem prin sita.
Pe un platou rotund, aranjam in mijloc ciupercile pane, de jur imprejur punem garnitura de orez, iar sosul il servim separat, in sosiera.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca