Ciuperci umplute delicioase

Pentru ciupercile umplute se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spala si se scurg. Se asaza toate intr-o forma rezistenta la foc, stropindu-le cu putin unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • 25 g unt proaspat
  • 1 lingurita faina
  • 1 paharel vin
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita frunze de patrunjel tocat
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru ciupercile umplute se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spala si se scurg. Se asaza toate intr-o forma rezistenta la foc, stropindu-le cu putin unt. Se dau la cuptor pana incep sa se moaie. Se toaca marunt picioarele impreuna cu ciupercile marunte si cu o ceapa. Se pun la foc cu o lingura de unt. Cand s-au muiat, se presara faina, se adauga vinul si zeama de carne sau apa. Se lasa sa fiarba.
Se mai adauga bulion, sare, piper si pesmet. Se tin pe foc pana ce pasta este suficient de legata. Se adauga patrunjel verde tocat. Se pune cate o lingurita de umplutura in fiecare ciuperca, netezind deasupra cu un cutit. Se presara pesmet fin, se dau un sfert de ora la cuptor.  Ciupercile umplute se pot pregati, de asemenea, fara bulion si fara pesmet.


Inainte de a servi, se pune peste fiecare ciuperca umpluta o bucatica mica de unt proaspat.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...