Clatite cu cascaval Delaco Sofia

Clatitele cu cascaval Delaco Sofia, ciuperci si sunca sunt delicioase si nu sunt deloc greu de preparat. Clatitele umplute se rumenesc frumos la cuptor, fiind pe placul intregii familii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • serif;>Aluat
  • serif;>: 100g faina
  • 300ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un cubulet de unt topit
  • serif;>Umplutura:
  • serif;> 300g ciuperci (galbiori de preferinta)
  • 200g sunca presata
  • 150g ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de patrunjel maruntit
  • 125ml smantana
  • sare
  • piper si 120g cascaval Sofia
  • serif;>Decorare
  • serif;> – 100g cascaval Sofia razuit
  • unt pentru uns tava si 20g unt maruntit
  • 60ml smantana
  • o lingura de arpagic taiat rondele

Mod de preparare

Pui faina intr-un castron, adaugi laptele si amesteci bine compozitia. Adaugi ouale batute si amesteci totul cu un tel. Presari sarea si piperul si amesteci foarte bine ca sa nu se formeze cocoloase.

Intr-o tigaie torni untul topit, dupa care pui putin aluat pe toata suprafata tigaii si prajesti clatitele pe ambele parti pana devin aurii. Cand sunt gata, lasi clatitele sa se raceasca pe o farfurie.

Speli ciupercile si le tai marunt iar sunca o tai cubulete de aproximativ 1/2cm.

Tai marunt ceapa verde si catelul de usturoi dupa care le calesti putin intr-o tigaie cu ulei incins.

Adaugi sunca si ciupercile pe care le prajesti usor.

Torni smantana si lasi sa fiarba aproximativ 5 minute. Condimentezi cu patrunjel, sare si piper si lasi totul sa se raceasca putin.

Tai cascavalul Sofia in cubulete de aproximativ 1/2cm pecare le adaugi la compozitie.

Umpli clatitele, le rulezi si le asezi pe forma unsa cu unt.

Presari cascavalul razuit, untul maruntit si peste torni smantana.

Bagi forma in cuptorul incins (200C) si lasi la copt aproximativ 12-15 minute.

 


Cand sunt gata clatitele cu cascaval Delaco Sofia presari arpagicul marntit deasupra si servesti cat este cald.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii