Creier de porc in sos de vin cu ciuperci si ceapa

Se poate consuma cald sau rece (reteta originala Stefan Vitca)

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg creier de porc înghețat
  • 1 ceapă albă
  • 4-5 ciuperci champignon mărime medie
  • 70 ml vin alb sec
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper
  • 1 lingură de oțet (de mere)

Mod de preparare

Creierul se lasă la decongelat în apă rece, peste 10 ore; între timp se mai schimbă apa, după care se scoate, se spală bine și se stoarce.

Se pregătește o oală cu apă la foc în care adăugăm sare și lingura de oțet, când apa este caldă, se adăugă creierul și se lasă la fiert pe foc mediu 20-30 min.

Intre timp se curăță și se taie ceapa și ciupercile.

Într-o tigaie se topește untul după care adăugăm ciupercile care se înăbușesc la foc mediu, până scade și rămâne untul uleios limpede, atunci se adaugă ceapa tăiată și se mai lasă la foc mediu până se rumenesc frumos, atunci se toarnă vinul peste și se mai lasă 5 min. pe foc până scade și rămâne sos, între timp creierul fiert se scoate și se stoarce bine după care se pune într-o cratiță mai mare pusă la foc mediu în care se încălzește uleiul de măsline, se lasă pe foc 10 min. după care se toarnă sosul de ciuperci cu ceapă peste creier și gata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide