Friptura de ciuperci cu orez

Friptura de ciuperci cu orez este o reteta delicioasa pentru care va trebuie ciuperci, orez, sare, piper si usturoi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • o punguta de orez prefiert (250g)
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Friptura de ciuperci cu orez este o reteta delicioasa.Se spala ciupercile si se curata. Se pot taia sau se pot prepara intregi. Se taie usturoiul rondele mici.

Intr-o tigaie incapatoare (as fi preferat tigaia Kitchen Craft cu diametrul de 30 cm de la KitchenShop, dar nu-i nimic ca va fi a mea!), se pun 2 liguri de ulei de masline in care se vor cali ciupercile. La inceput de adauga un praf de sare, iar abia la final se va pune piperul. Tot la final se adauga si rondelele de usturoi. Acest pas dureaza aproximativ 20 minute.

Intr-o oala se pune la fiert 1l de apa, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga punga cu orez prefiert. Orezul nu se va tine la fiert mai mult decat este indicat de producator pentru a nu deveni prea moale. Maestri japonezi recomanda ca orezul sa nu fie fiert timp indelungat deoarece isi pierde vitamina B si magneziul pentru care este atat de apreciat.



Alegeti un vas care sa va incante vederea, adaugati ciupercile trase in ulei de masline cu usturoi, si desigur orezul. Un pahar de vin rosu sec este recomandat de bunicul. Poftiti la masa un prieten bun si ... ce urmeaza este sa imi scrieti daca a fost atat de gustos pe cat cred eu. Pofta Buna!!!
Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost util un wok de la Kitchen Shop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca