Iepure cu ciuperci

Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile cons

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Carne de iepure cu os 2.000 kg
  • ciuperci proaspete 1.000kg sau conserva-0.500 kg
  • untura 0.200kg sau ulei 0.200 kg
  • faina 0.100 kg
  • ceapa 0.150 kg
  • morcovi 0.100 kg
  • telina radacina 0.100 kg
  • usturoi 0.025 kg
  • cimbru 0.001 kg
  • piper macinat 0.001 kg
  • foi de dafin 0.00025 kg
  • pasta de tomate 0.100 kg
  • vin rosu 0.100 l
  • sare 0.030 kg
  • bait 1.000 kg

Mod de preparare

Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Faina se cerne. Morcovii, telina radacina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Carnea se portioneaza, se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei (100g) si apa (100ml. Dupa inabusire carnea se scoate separat,iar in jiul format se adauga morcovi, telina, apa (300ml)si se continua fierberea. Cand s-a redus cantitatea de lichid, se adauga pasta de tomate, usturoi, foi de dafin, piper, cimbru, faina dizolvata in apa(100ml) si jumatate din cantitatea de vin. Se adauga 500g bait strecurat, se continua fierberea 15-20 minute. Sosul se paseaza peste carne. Ciupercile se inabusa in untura sau ulei(100g) si se adauga peste bucatile de carne. Se introduce vasul in cuptor circa 15-20 minute si se adauga vin deasupra. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos din ciuperci.
Se serveste cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu sofran

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...

Orez cu sofran
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca