Iepure cu ciuperci

Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile cons

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Carne de iepure cu os 2.000 kg
  • ciuperci proaspete 1.000kg sau conserva-0.500 kg
  • untura 0.200kg sau ulei 0.200 kg
  • faina 0.100 kg
  • ceapa 0.150 kg
  • morcovi 0.100 kg
  • telina radacina 0.100 kg
  • usturoi 0.025 kg
  • cimbru 0.001 kg
  • piper macinat 0.001 kg
  • foi de dafin 0.00025 kg
  • pasta de tomate 0.100 kg
  • vin rosu 0.100 l
  • sare 0.030 kg
  • bait 1.000 kg

Mod de preparare

Carnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Faina se cerne. Morcovii, telina radacina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Carnea se portioneaza, se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei (100g) si apa (100ml. Dupa inabusire carnea se scoate separat,iar in jiul format se adauga morcovi, telina, apa (300ml)si se continua fierberea. Cand s-a redus cantitatea de lichid, se adauga pasta de tomate, usturoi, foi de dafin, piper, cimbru, faina dizolvata in apa(100ml) si jumatate din cantitatea de vin. Se adauga 500g bait strecurat, se continua fierberea 15-20 minute. Sosul se paseaza peste carne. Ciupercile se inabusa in untura sau ulei(100g) si se adauga peste bucatile de carne. Se introduce vasul in cuptor circa 15-20 minute si se adauga vin deasupra. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos din ciuperci.
Se serveste cald.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti

Dupa o reteta de-a Sylviei. Demult imi doream sa incerc o reteta cu creveti, dar m-am tot ferit de ei, nu stiu de ce. Sunt...

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise