Oua cu ciuperci

Fierbeti ouale moi, curatati-le si puneti-le intr-un vas de iena uns cu unt netopit. Separat, din 50 g de unt, faina si lapte, pregatiti un sos alb p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g ciuperci
  • o lingura cu faina
  • un pahar cu lapte
  • 150 g unt
  • 250 g cascaval

Mod de preparare

Fierbeti ouale moi, curatati-le si puneti-le intr-un vas de iena uns cu unt netopit.

Separat, din 50 g de unt, faina si lapte, pregatiti un sos alb pe care il fierbeti pe foc domol, amestecand mereu, pana cand acesta se desprinde de pe vas.

Luati vasul la o parte, puneti in sos 200 g de cascaval ras si turnati totul peste ouale din vasul de iena.

Ciupercile care au fost spalate, curatate si calite in unt

(pana s-a evaporat toata zeama lasata), turnati-le peste sosul alb din vas.

Deasupra puneti cascavalul ras, stropiti cu putin unt si

dati vasul la cuptor pentru 25 de minute.

Aduceti vasul cu preparatul la masa si serviti-va, dupa gust.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...