Rosii umplute cu ciuperci si usturoi

Pentru rosiile umplute cu ciuperci se pregatesc rosiile. Se lasa sa se scurga. Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt. Se spala ciupercile si se toaca marunt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 rosii mijlocii
  • 250 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bulion de ardei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru rosiile umplute cu ciuperci se pregatesc rosiile. Se lasa sa se scurga. Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt. Se spala ciupercile, si dupa ce se indeparteaza varful piciorului, se toaca marunt. Se pun in uleiul cu ceapa, se adauga sare, piper. Se amesteca si cand ciupercile incep sa se moaie, se adauga o lingurita de bulion de ardei, usturoiul sfaramat, o lingura buna de pesmet si putina apa. Se amesteca pe foc pana cand compozitia devine destul de groasa. Se umplu rosiile si se presara pesmet. Se pun la cuptor cu o lingura de ulei si putin bulion de rosii subtiat; se amesteca cu o lingurita de zahar.  In loc de ulei se pot pregati cu unt, dar se servesc calde.


Rosiile umplute cu ciuperci se servesc reci.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu urda

Inspiratia de la Ancuta. Buna tare!

Negresa cu urda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca