Snitel crocant cu sos de ciuperci

Snitelul crocant cu sos de ciuperci este o reteta australiana cu carne delicioasa. Se taie carnea in felii de 1 cm grosime si se pune intr-un vas.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Snitel:
  • 1 kg fleica vitel
  • 3 cepe
  • taiate solzisori
  • 1/4c dry sherry
  • 1/3 c brandy
  • 1 c faina
  • 3 oua
  • batute usor
  • 2 c pesmet
  • 1/2 c branza parmesan
  • rasa
  • 125 g unt.
  • Sos ciuperci:
  • 90 g unt
  • 750 g ciupercute
  • taiate pe jumatate
  • 1/4 c faina
  • 1 si 1/2 c supa concentrata de vita
  • 1/2 c smantana.
  • Masuri echivalente: 1c = o cana de 250ml

Mod de preparare

Snitelul crocant cu sos de ciuperci este o reteta australiana cu carne delicioasa. Se taie carnea in felii de1 cm grosime si se pune intr-un vas. Se adauga ceapa taiata si coniacul. Se amesteca si se lasa sa stea 3-4 ore (vasul acoperit, la frigider). Se scoate carnea, se sterge pe servetele, iar ceapa si coniacul se pastreaza pt. sosul de ciuperci. Se da carnea prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet amestecat cu parmesan ras. Se prajeste in unt, pe ambele parti, cateva minute (nu prea mult, sa nu se intareasca!). Se scot snitelele si se pun pe hartie absorbanta. Se acopera sa stea calde si se trece la prepararea sosului.
Pt. sos, se caleste ceapa in unt, pana se patrunde putin. Se adauga ciupercile taiate pe jumatate, se lasa 2 min pe foc, dupa care se adauga supa concentrata ( in loc de supa puteti folosi 200ml lapte + o cana de apa + 2 cuburi Knorr de vita) si coniacul ramas. Se lasa putin sa se patrunda ciupercile, se adauga faina desfacuta in putina apa. Se lasa sa se ingroase putin, apoi se opreste focul. Se adauga smantana si, eventual, patrunjel tocat.


Peste snitele crocante se pune sosul de ciuperci si se servesc alaturi de o salata de fasole verde cu usturoi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort 25 de arginti

In urma cu doua ore si 25 de ani, am ales un drum impreuna, unul cu de toate ca la shaorma, cred ca nici nu auzisem de...

Desert tort 25 de arginti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos