Tocanita de ciuperci

Incepem cu ciupercile pe care le spalam si taiem mai mari. Le punem la fiert in apa cu sare si le dam un clocot, doua. Le scur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg. ciuperci de padure(nu se recomanda champignons)
  • 4-5 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi marar verde
  • ulei de masline
  • sare
  • piper zdrobit
  • un paharel de vin alb
  • sos tomat

Mod de preparare

Incepem cu ciupercile pe care le spalam si taiem mai mari.

Le punem la fiert in apa cu sare si le dam un clocot, doua.

Le scurgem si pastram zeama.

Intre timp curatam ceapa si o taiem marunt. Tocam cele doua legaturi de marar.Intr-o cratita mai mare incingem ulei de masline si frigem ciupercile si ceapa 5-10 min. Adaugam zeama in care au fiert ciupercile, sosul tomat, mararul tocat, vinul, piperul. Lasam la foc mic sa fiarba circa o ora.
Se servseste cu smantana si galuste. Reteta Tocanita de ciuperci a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Ciuperci umplute cu parmezan,

Ciuperci umplute cu brinza,

Ciuperci in aluat Ciuperci umplute cu sunca si cascaval Ciuperci umplute cu sos de vin rosu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...