Tocanita de ciuperci cu pui

Tocanita de ciuperci cu pui este o reteta culinara apetisanta. Se prepara cu ingredientele: ciuperci, piept de pui, ardei, condimente.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. de ciuperci Champignon
  • o jumatate de piept de pui
  • 1 ceapa
  • un sfert de ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • 4 linguri ulei
  • sare/ delicat
  • o lingura bulion de rosii
  • o cana cu apa

Mod de preparare

Tocanita de ciuperci va avea un gust excelent daca o combinam cu piept de pui. Prepar-o astfel: se pune uleiul in cratita si se lasa la incins, dupa care se adauga ceapa taiata marunt. Lasati sa se caleasca ceapa pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga ciupercile taiate marunt, felii sau bucati mai mari, dupa preferinta. Se adauga sare/delicat, cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute, apoi se da focul mic.
Se toaca ardeiul bucatele, se curata rosiile de coaja si se taie marunt. Puneti ardeiul si rosiile peste ciuperci.
Pieptul de pui trebuie curatat de grasimi sau zgarciuri mai intai, apoi se taie in bucati mici si se adauga peste ciuperci. Dupa ce a fiert cateva minute se adauga o lingura de bulion peste tocanita si se lasa sa fiarba pana cand zeama a scazut si ciupercile au fiert bine.


Se poate servi cu smantana si mamaliga.

Alte retete cu ciuperci recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...