Tort de clatite cu ciuperci

Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluatul de clatite si bateti-l bine cu un tel. Incingeti o tigaie de clatite, adaugati 1 lingurita ul

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi de clatite:
  • 500g faina
  • 700ml apa
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1
  • 5 kg ciuperci diverse proaspete
  • 50ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa nucsoara
  • 4-5 boabe de enibahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluatul de clatite si bateti-l bine cu un tel. Incingeti o tigaie de clatite, adaugati 1 lingurita ulei si puneti o cescuta din aluatul de clatite. Rotiti tigaia, astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Coaceti 2-3 minute, dupa care intoarceti clatita si mai coaceti-o inca 1 -2 minute. Procedati la fel pana cand terminati tot aluatul de clatite din castron. Clatitele prajite puneti-le pe o farfurie intinsa, una peste alta, acoperiti-le cu o alta farfurie sau cu un capac si pastrati-le la cald.

Pentru umplutura, tocati marunt ceapa si morcovul curatate si spalate, apoi caliti-le intr-o tigaie mare, in ulei. Dupa 3-4 minute adaugati ciupercile curatate, spalate si tocate marunt. Puneti peste ciuperci
mirodeniile si potriviti de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute, dupa care puneti pasta de tomate si jumatate din legatura de patrunjel. Omogenizati bine, mai lasati 1 -2 minute la foc mic si intindeti aceasta compozitie intre foile de clatite. Ornati tortul de clatite cu feliute de ciuperci si cu frunzulite de patrunjel.


Se serveste cald sau rece.

Alte retete recomandate:

Pui cu ciuperci si smantana Rulada cu ciuperci Ciuperci la gratar

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii