Scoici cu rice noodles

Scoici cu rice noodles este o reteta de mancare chinezeasca pe care o puteti pregati foarte rapid.Aveti nevoie de taietei din faina de orez,scoici, otet de orez, ardei iute, lime si putin coriandru

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -160 g carne de scoici
  • 1 ceapa
  • cateva frunze de coriandru proaspat
  • 1 dovlecel
  • 2 felii de mango
  • taiate mai apoi dupa pofta inimii
  • zeama de la jumatate lime
  • cateva felii de ardei iute
  • sare si piper dupa gust
  • o lingura cu miere de salcam
  • 2 linguri oki cu otet de orez
  • 1 plic cu zahar brun
  • putin cimbru
  • praf de cilii
  • 150 g rice noodles

Mod de preparare

Taiati legumele dupa pofta inimii si sotati-le in wok -ul incins cu ulei de masline, impreuna cu zeama de lamaie, mierea, sarea si piperul, praful de chilli. Dupa vreo 4 -5 minute adaugati otetul de orez si plicul cu zahar brun.
Nu e nevoie de smantana sau alte adaosuri. Dupa ce s-au calit legumele, dar nu mai mult de 10 minute, puneti carnea de scoici, presarati putin cimbru, coriandul tocat marunt, si mai tineti pe foc 8 minute, amestecand deliciosul tablou de culori si arome. (Aveti grija mango-ul sa fie foarte bine copt).
Intre timp fierbeti taiteii din faina de orez (fix pentru 2 portii), rice noodles, cu un praf de sare, pe care le incoronati cu putin coriandru si o portie din legumele sotate si fructele de mare.


Se serveste imediat. Mai ornati cu feliute de lime si frunze proaspete de coriandru.
Sursa acestei retete este site-ul culinar Dulcegarii culinare.
Alte retete recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!