Spaghete negre de sepie cu creveti flambati in cognac si rosii cherry

O reteta de paste, originala din Sicilia ce poarta numele de "Spaghetti al nero di seppia con gamberetti flambate al cognac e pomodorini"

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Spaghete negre de sepie cu creveti flambati in cognac si rosii cherry

Ingrediente

  • 400 g spaghete negre cu cerneala de sepie
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2-3 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingurita de chilli uscat
  • 450 g creveti decorticati
  • suc de la 1 lamaie
  • rosii cherry
  • 1 pahar de cognac
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • lamaie(decor)

Mod de preparare

Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim usturoiul si chili pana cand acesta devine moale, dar sa nu se coloreze prea tare.

Adaugam crevetii, amestecam si ii gatim bine. Stoarcem peste continut sucul de lamaie adaugam si rosiile cherry, apoi, inainte de a lua tigaia de pe foc, turnam paharul de cognac si flambam. Scurgem spaghetele si le amestecam cu crevetii si rosile cherry.

Adaugam la final ultima lingura de ulei pentru a oferi un aspect lucios, apoi punem si patrunjelul tocat.

Se decoreaza cu felii de lamaie si busuioc deasupra si se servesc alaturi de un pahar de vin alb.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori