• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de minute
• dupa 20 de minute il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in partea stanga a masinii de paste Marcato Atlas Cromo, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de paste Marcato Atlas Cromo si o taiati cu forma de fettuccine
• le lasam la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• curatati bine calamarul prefiert si taiati lamele cuburi
• tocati usturoiul marunt, iar ciupercile taiati-le cuburi potrivite
• puneti apa cu sare la fiert, iar in momentul in care aceasta a dat in clocot, fierbeti pastele pentru cca 1 minut
• scurgeti-le apoi intr-o sita si stropiti-le cu putin ulei cu masline, ca sa nu se lipeasca
• incingeti uleiul si untul in tigaie si adaugati cuburile de calamar si ciuperci in aceasta
• adaugati usturoiul, cimbrul si asezonati cu sare si piper
• in momentul in care atat ciupercile, cat si calamarul este gatit, stingeti cu vin alb si lasati la redus cca 30 de secunde
• adaugati smantana de gatit si amestecati bine pentru cca 1 minut, pana ce compozitia se va inchega
• adaugati apoi pastele fettuccine in sos si amestecati de cateva ori pana ce sosul va intra in paste
• luati de pe foc, puneti in farfurie si radeti parmezan deasupra
• consumati preparatul cat este fierbinte.
Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii