Creveti la tigaie cu piure cremos de porumb

Crevetii cu piure de porumb sunt considerati de multi a fi un preparat pretentios. Ei bine, n-ar trebui – acestia nu sunt nici greu de facut si sunt si extrem de rapizi. Vei vedea cat de bine se pot imbina aceste gusturi: crevetii vor fi picanti, dar totodata racoritori, si piure-ul va fi dulce, dar totodata satios

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
7 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 creveti curatati
  • 25 g de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de fresh de lamaie
  • ½ legatura de patrunjel
  • 1/2 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 4 frunze de menta
  • putin ghimbir
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru piure-ul de porumb:
  • 500 g de porumb la cutie
  • 25 ml de supa de legume
  • 30 ml de smantana de gatit
  • 15 g de unt
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

Voi incepe cu piure-ul de porumb: pune supa de legume si smantana de gatit pe foc si amesteca-le bine pana se omogenizeaza. Cand acestea au devenit fierbinti, adauga si porumbul amesteca-l pana devine fierbinte. Adauga untul, sarea si piperul alb. Ia de pe foc, pune intr-un castron  si blendeaza totul. Trece piure-ul obtinut printr-o sita.


Toaca patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, menta si ghimbirul cat poti tu de marunt si pune-le pe toate intr-un castron. Peste acestea pune crevetii, uleiul de masline si potriveste de sare si piper. Amesteca bine. 


Incinge o tigaie si pune untul in aceasta. Pune toate ingredientele din bol in tigaie. Prajeste crevetii cateva minute, pe fiecare parte, pana-si schimba culoarea intr-o nuanta rosie deschisa, rozalie.


Stinge cu fresh-ul de lamaie. O combinatie minunata pe care ti-o recomand cu toata increderea!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Sufleu de dovlecel cu legume
1
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
2
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
5
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita