Aripioare de pisica de mare cu lamaie si 5 arome

Pisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba si foarte gustoasa. Pisic

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • coaja de la 1 lamaie
  • tocata marunt
  • 1 lingurita de amestec 5 arome
  • 2 lingurite cu varf de sare de mare
  • 4 aripi de pisica de mare a cate 225 g fiecare
  • foarte proaspete
  • 2 maini de faina
  • pentru pudrat
  • 2 oua
  • batute usor
  • 6 maini bune de pesmet fin
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba si foarte gustoasa. Pisica de mare poate fi gatita la fel cum procedam cu oricare al peste. Se poate face pane, se poate folosi la o ciorba sau cum am procedat in cele ce urmeaza. Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Intr-un mojar, puneti coaja de lamaie, amestecul cu 5 arome si sarea. Zdrobiti bine totul si amestecati, apoi presarati compozitia peste aripile pisicii de mare, pe ambele parti. Luati 3 farfurii mari, puneti faina pe una, ouale pe a doua si pesmetul pe a treia. Puneti o tigaie mare neaderenta la foc mare si acoperiti-o cu 1 cm de ulei de masline. Manevrand rapid ingredientele, dati mai intai prin faina fiecare aripa, pe ambele parti, scuturand excesul, apoi prin ou, lasand sa se scurga surplusul. Dupa aceea, presati-le peste pesmet, scuturand din nou excesul.

Prajiti in uleiul incins aripile de pisica de mare, cate 1 sau 2 odata, lasandu-le 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Asezati-le intr-o tava mare pentru cuptor, in timp ce prajiti si celelalte bucati, schimband uleiul din tigaie daca e necesar. Cand toate cele 4 bucati s-au prajit, puneti tava pentru 15 minute la nivelul din centru al cuptorului incins - un interval de timp in care pestele ar trebui sa devina auriu si crocant, iar carnea sa se desprinda usor de pe oase.
Serviti pestele cu o salata usoara de verdeturi si multa maioneza aromata. Pentru aceasta din urma, amestecati 4 linguri de maioneza sau creme fraiche cu 2 maini de ceapa verde tocata, coriandru proaspat tocat si sucul de la 1 lamaie.

Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci

Pastrama de oaie

Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii