Spanacul si leurda, legume de primavara care se combina minunat cu diferite ingrediente. Am folosit somon facut la gril, ramas de la masa anterioara...
In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi deodata pentru 1-2 minute….
Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline si untul. Se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si lasam pe foc sa fiarba 2 minute. Adaugam treptat laptele fierbinte, amestecam cu telul pana sosul capata consistenta dorita. Asezonam cu sare si putina nucsoara proaspat rasa. Nu adaugam multe mirodenii in sos pentru ca sosul va imprumuta din gustul pestelui, care a fost asezonat dinainte a fi facut. La final, adaugam in sos smantana si amestecam. Lasam sa se tempereze putin, adaugam pestele dezosat si amestecam usor pentru a nu zdrobii prea tare bucatile de peste.
Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline, adaugam leurda spalata si taiata in fasii. Lasam pe foc 1 minut, adaugam si spanacul congelat(eu nu l-am dezghetat din timp), punem capac peste tigaie si lasam pe foc pana spanacul este complet dezghetat, iar leurda s-a inmuiat. Asezonam cu sare si piper proaspat rasnit.
Asamblare: luam un vas termorezistent si-l ungem bine cu unt. Punem un prim strat de foi de lasagna, peste punem jumatate din amestecul de spanac, distribuim uniform, peste spanac punem jumatate din sosul alb cu somon, distribuim uniform, peste branza cheddar rasa, alt strat de foi de lasagna, amestec de spanac, sos alb cu somon, branza cheddar rasa, ultimul rand de foi de lasagna. Peste ultimul strat de foi punem branza cheddar rasa, chivas taiat fin, oul batut cu putin lapte. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, portionam si servim cu parmezan, iar daca va place puteti sa adaugati frunze de menta si putin ulei cu infuzie de lamaie. Sa va fie de folos!!!
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii