Lasagna cu somon, spanac si leurda

Spanacul si leurda, legume de primavara care se combina minunat cu diferite ingrediente. Am folosit somon facut la gril, ramas de la masa anterioara...

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu somon, spanac si leurda

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • Aproximativ 400-450 gr somon facut la gril sau gratar(dezosat)
  • 15 foi de lasagna
  • Unt pentru uns tava
  • 250 gr branza cheddar rasa
  • Pentru sosul alb:
  • 30 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 400-450 ml lapte
  • 2 linguri smantana sau iaurt gras grecesc
  • 2 ciupituri sare
  • 2 ciupituri nucsoara rasa fin
  • In plus:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura mare leurda
  • 200-250 gr spanac congelat(frunze)
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • Cateva frunze chivas
  • Menta(optional)
  • Pentru servit:
  • Parmezan
  • Ulei cu infuzie de lamaie(optional)

Mod de preparare

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi deodata pentru 1-2 minute….

Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline si untul. Se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si lasam pe foc sa fiarba 2 minute. Adaugam treptat laptele fierbinte, amestecam cu telul pana sosul capata consistenta dorita. Asezonam cu sare si putina nucsoara proaspat rasa. Nu adaugam multe mirodenii in sos pentru ca sosul va imprumuta din gustul pestelui, care a fost asezonat dinainte a fi facut. La final, adaugam in sos smantana si amestecam. Lasam sa se tempereze putin, adaugam pestele dezosat si amestecam usor pentru a nu zdrobii prea tare bucatile de peste.

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline, adaugam leurda spalata si taiata in fasii. Lasam pe foc 1 minut, adaugam si spanacul congelat(eu nu l-am dezghetat din timp), punem capac peste tigaie si lasam pe foc pana spanacul este complet dezghetat, iar leurda s-a inmuiat. Asezonam cu sare si piper proaspat rasnit.

Asamblare: luam un vas termorezistent si-l ungem bine cu unt. Punem un prim strat de foi de lasagna, peste punem jumatate din amestecul de spanac, distribuim uniform, peste spanac punem jumatate din sosul alb cu somon, distribuim uniform, peste branza cheddar rasa, alt strat de foi de lasagna, amestec de spanac, sos alb cu somon, branza cheddar rasa, ultimul rand de foi de lasagna. Peste ultimul strat de foi punem branza cheddar rasa, chivas taiat fin, oul batut cu putin lapte. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, portionam si servim cu parmezan, iar daca va place puteti sa adaugati frunze de menta si putin ulei cu infuzie de lamaie. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Burek cu branza sarata
1
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
3
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
4
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Prajitura cu bilute de branza si visine
Bucataras.RO

Prajitura cu bilute de branza si visine

Combinatia de prajitura cu branza si visine mi se pare tare reusita si delicioasa. Cel putin la mine, prajiturile cu branza...

Prajitura cu bilute de branza si visine
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate