Biban cu rosii si masline

Bibanul este un peste alb, delicios si satios, care merge de minune alaturi de un vin alb de buna calitate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pesti (cam 600 de gr fiecare)
  • patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rozmarin
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 8 masline versi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 300 gr rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se face cu mixerul un piure din usturoi zdrobit, patrunjel, rozmarin si 3 linguri de ulei de masline.

Amestecul se introduce in burta pestilor curatati, care se aseaza in tav, pe folie de aluminiu si se dau la cuptor pentru 30 de minute.

Se caleste in restul de ulei ceapa tocata marunt, se adauga rosiile taiate cubulete si maslinele verzi, sare si piper. Se lasa pe foc 2-3 minute.


Bibanul se serveste cu sosul de rosii si masline verzi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos