Biban in saramura

Bibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune pe o tabla groasa, se p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 biban
  • saramura din; 1 pahar cu apa
  • 1 lingurita sare
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Bibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune pe o tabla groasa, se presara cu sare si cand s-a infierbantat se pun bucatile de peste sa se friga pe ambele parti. Alaturat se pregateste un vas cu capac, in care se pun cimbrul, uleiul, feliute de usturoi. Imediat ce pestele s-a prajit se pune in vas si se picura cateva picaturi de ulei peste pestele cald, apoi se presara cu feliute de usturoi si cimbru. Se acopera repede si se lasa asa 15 minute. Se face saramura din apa si sare si se toarna peste peste.


Se serveste bibanul, fara piele, cu mamaliguta calda.

Alte retete:

Pastrav la cuptor

Ardei umpluti

Placinta de dovleac

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Cremsnit cu foietaj de casa

Reteta aceasta de foietaj o am de peste 20 de ani, m-a cucerit de prima data cand am facut-o si o fac deseori, chiar daca...

Cremsnit cu foietaj de casa
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii