Calcan in vin rosu

O reteta cu peste delicioasa este calcanul in vin rosu. Ingredinetel epntru retea sunt: calcan, vin, faina, unt, patrunjel, morcov, cartofi, cuisoare, ienibahar, dafin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg calcan
  • o ceasca vin rosu
  • o lingurita faina
  • o lingura unt
  • 1 pa­trunjel
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • cuisoare
  • boabe ienibahar
  • o foaie de da­fin
  • sare
  • 500 g cartofi.

Mod de preparare

Se curata calcanul, se spala bine, se taie bucati, se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora. Morcovul, patrunjelul si ceapa, spalate si curatate, se taie felii subtiri si se aseaza pe fundul unei cratite. Peste zarzavat se pun bucatile de calcan, cuisoarele, ienibaharul si foaia de dafin.

Se toarna vinul si 3-4 linguri de apa si se pune sa fiarba la foc tare. Din clipa in care incepe sa fiarba, focul se face mic, se acopera cratita si se lasa sa continue fiertul. Este gata atunci cand un bat de chibrit intra usor in partea cea mai groasa a unei bucati de calcan.

Se scurge incet toata zeama in alta cratita, se adauga in ea untul frecat cu faina, se amesteca si se lasa sa fiarba incet pana cand sosul incepe sa se ingroase putin.


Se aseaza pestele pe o farfurie de servit, in jurul lui se aranjeaza sferturile de cartofi fierti, separat, peste care s-a turnat sosul strecurat.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Pasca cu branza

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca