Calmar marinat si salata de fructe de mare

Taiem calmarul in inele de jumatate de cm, iar anunchiul de tentacule in jumatate. Se curata crevetii, se lasa doar coditele. Se asaza 50 ml de apa i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25g calmar curatat
  • 600g creveti proaspeti
  • 3 linguri ulei de masline
  • 75ml otet de vin alb
  • 125ml de vin alb sec
  • 4 catei de usturoi
  • taiati felii subtir
  • 1 lingura de mirodenii pentru marinat
  • (amestecul poate include ienibahar
  • dafin
  • scortisoara
  • cuisoare
  • coriandru
  • ghimbir
  • seminte de mustar si piper)
  • 1.2 lingurita oregano
  • 1/2 ardei gras rosu
  • fara seminte
  • maruntit
  • 1/2 ardei gras verde
  • fara seminte
  • maruntit
  • 1/2 chilii rosu de intensitate medie
  • taiat fin
  • 2 felii subtiri de lamaie
  • 8 masline (de preferinta kalamata)
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Taiem calmarul in inele de jumatate de cm, iar anunchiul de tentacule in jumatate.

Se curata crevetii, se lasa doar coditele.

Se asaza 50 ml de apa intr-o tigaie medie, se adauga uleiul, otetul, vinul, usturoiul, mirodeniile, 1/2 de lingurita sare si piper si se lasa la foc potrivit 10 minute.

Dam amestecul la foc iute. Adaugam crevetii, lasam un minut si adaugam calmarul, se lasa doar 30 de secunde.

Se rastoarna totul intr-un bol de iena, se adauga ardeiul gras, ardeiul iute si lamaia.

Se amesteca si se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi se aduce salata la temperatura camerei pentru a fi servita.
Se serveste pe un platou sau in cupe individuale cu maslinele si patrunjelul presarate.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos