Cega cu sos alb

Legumele se cuarata si se pun apoi la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte se pune si cega sa fiarba. Se scoate apoi din apa, se curata de oasa si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cega
  • 150 gr cascaval
  • 70 gr unt
  • 1 morcov
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1
  • 5 pahare lapte

Mod de preparare

Legumele se cuarata si se pun apoi la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte se pune si cega sa fiarba. Se scoate apoi din apa, se curata de oasa si se aseaza carnea intr-un alt vas, uns cu unt. Sosul alb se face din 50 gr unt, 2 linguri faina si 1,5 pahare lapte. Se fierbe putin, amestecand continuu pana la ingroasare. Se adauga cascaval ras deasupra iar vasul se introduce in cuptorul incalizit. Se lasa totul la copt.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Sarmale de post

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...