Cega cu sos alb

Legumele se cuarata si se pun apoi la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte se pune si cega sa fiarba. Se scoate apoi din apa, se curata de oasa si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cega
  • 150 gr cascaval
  • 70 gr unt
  • 1 morcov
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1
  • 5 pahare lapte

Mod de preparare

Legumele se cuarata si se pun apoi la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte se pune si cega sa fiarba. Se scoate apoi din apa, se curata de oasa si se aseaza carnea intr-un alt vas, uns cu unt. Sosul alb se face din 50 gr unt, 2 linguri faina si 1,5 pahare lapte. Se fierbe putin, amestecand continuu pana la ingroasare. Se adauga cascaval ras deasupra iar vasul se introduce in cuptorul incalizit. Se lasa totul la copt.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Sarmale de post

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...