Cleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel pregatiti se cresteaza pe lu
Cleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel pregatiti se cresteaza pe lungime sau pe latime, drept sau oblic, pana la coloana vertebrala fara a o taia ca sa nu se rupa in timpul prepararii. Se sareaza in interior si exterior si se lasa la odihna. Faina se cerne si se amesteca cu boia.
Pestele se trece prin faina cu boia, se scutura surplusul. Uleiul se incalzeste in tigaia in care se frig pestii, pe ambele parti, rumeni si crocanti, la foc mijlociu sa nu ramana carnea cruda. Timpul se socoteste in asa fel ca spre terminare sa se adauge cartofii fierti in coaja si taiati felii sa se prajeasca impreuna pana la capat. Cand sunt gata se scot cu lingura de spuma si se pun pe un gratar sa se scurga de ulei. Cartofii se asaza gramada pe platoul de peste cu capac si iar pestii, langa ei, sa-i acopere putin. Se ofera salata verde.
Alte retete recomandate:
Tocanita de pui
Zacusca de peste
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii