Crap cu verdeata si vin alb

Pentru crap cu verdeata si vin alb pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ardeiul gras si ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • ulei - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • cartofi - 500 g
  • ardei gras - 200 g
  • vin alb - 75 ml
  • ceapa - 75 g
  • marar verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • cimbru - 1 g
  • rosii proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap cu verdeata si vin alb pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ardeiul gras si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul si mararul se spala si se taie bucati mai mari. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Se unge o tava cu 50 ml ulei, se aseaza bucatile de peste, se presara cu sare si se introduce la cuptor timp de 10 minute. Se adauga 50 ml apa. Ceapa, ardeiul gras, pasta de tomate sarea si piperul, cimbrul, cartofii, patrunjelul si mararul se inabusa in 50 ml ulei. Se fierb 5 minute. in compozitia obtinuta se aseaza bucatile de peste; peste ele se pun rosiile si se introduc la cuptor 10-12 minute. Cu 5 minute inainte de a fi scos din cuptor, se adauga vinul.

Crapul cu verdeata si vin alb se serveste rece sau cald.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...