Crap pane

1.Se spala crapul, se sareaza. Se curata ciupercile si se taie in cubulete marunte, apoi se pune in apa cu putina zeama de lamaie. Se curata marul de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 felii de crap curatat
  • 50 g ciuperci
  • zeama de pe o lamaie
  • 1 mar
  • 1 sfecla mai mica fiarta
  • Pentru pane:
  • faina
  • ou
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 sticla de maioneza
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 4 linguri de frisca
  • 2 lingurite rase de piper cayenne (sau piper alb macinat)
  • 1 lingurita de crema de ceapa rosie
  • 1 lingurita de zahar pudra

Mod de preparare

1.Se spala crapul, se sareaza. Se curata ciupercile si se taie in cubulete marunte, apoi se pune in apa cu putina zeama de lamaie. Se curata marul de coaja, iar pulpa impreuna cu sfecla se taie in cubulete marunte.

2.Dam pestele prin faina, ou si pesmet, apoi prajim in ulei fierbinte dar nu prea incins.

3.Pregatim sosul Csiki: Fierbem ciupercile in apa cu zeama de lamaie, le strecuram si le lasam sa se raceasca.

4.Amestecam maioneza cu vin si frisca. Adaugam crema de ceapa rosie, marul, sfecla, ciupercile racite si piperul, zaharul pudra si 2-3 linguri de zeama de lamaie.

Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...