Crap unguresc

Pentru crap unguresc pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii, ceapa si ardeiul gras, se curata, se spala si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 800 g
  • ceapa - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei gras - 50 g
  • smantana - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • boia de ardei iute - 1 g
  • cartofi - 700 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • costita - 100 g
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap unguresc pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii, ceapa si ardeiul gras, se curata, se spala si se taie felii subtiri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie marunt. Costita se taie fasii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml de apa. Pestele uns cu 50 ml ulei se aseaza in tava si se introduce la cuptor cca 8 minute. Ceapa, cartofii si ardeii se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate, cimbru, costita, boia, smantana, sare, piper si cca 250 ml apa. Legumele se aseaza intr-o tava, peste care se vor pune bucatile de peste si jumatati de rosii deasupra; se introduce la cuptor 78 minute.

Crapul unguresc se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...