Dorada in vin alb

Se curata dorada si se cresteaza putin pe lateral. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa gust. Se pun cateva bucatele de unt intr-o tava, s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dorada
  • 250 gr ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 ardei gras
  • 1 portocala
  • 4 cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata dorada si se cresteaza putin pe lateral. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa gust. Se pun cateva bucatele de unt intr-o tava, se pun cateva bucatele de unt, ceapa si usturoiul tocate marunt, iar deasupra se asaza pestele. Se toarna vinul, apoi se lasa tava in cuptor, inca 15 minute. Se adauga ciupercile si putin ulei de masline, spre final.


Se serveste cald, cu garnitura de cartofi copti, ornat cu patrunjel verde.

Alte retete culinare:

Legume la cuptor Friptura de vita la cuptor Placinta de dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...