File de biban cu migdale si paste cu verdeata

Clatim busuiocul, ciupim frunzele, spalam pestele, il stropim cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper. Macinam cascavalul cu jumatate din cantit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buchetel de busuioc proaspat
  • 4 buc. de file de biban (de 100-120 g)
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de cascaval parmezan razuit
  • 100 g migdale curatate
  • 2 linguri de ulei de masline + la castron
  • 1 l supa de legume din cubulet concentrat
  • 200 g taitei lungi
  • 250 g morcovi
  • 1 tuchini mic
  • 1 ceapa rosie
  • felii de lamaie

Mod de preparare

Clatim busuiocul, ciupim frunzele, spalam pestele, il stropim cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper. Macinam cascavalul cu jumatate din cantitatea de migdale, adaugam frunzele de busuioc, 1,5 dl de ulei si 3 linguri de apa. Le tocam in continuare, la urma asezonam cu sare si piper. Incalzim cuptorul la 220 grade, ungem cu ulei un vas termo-rezistent, culcam in el pestele si punem uniform deasupra compozitia de busuioc, apoi prajim aprox. 20 de minute. Intre timp, fierbem supa pentru a fierbe pastele. Morcovii si tuchini se spala, se curata si se taie in felii subtiri. Punem pastele in apa fierbinte pentru 10 minute, apoi, in ultimele doua minute adaugam morcovii, iar in ultimul minut tuchini. Pastele cu zarzavaturi se strecoara. Ceapa se curate si se taie marunt. Se incinge uleiul ramas si se caleste ceapa in el, apoi amestecam cu pastele cu zarzavaturi si le infierbantam.
Alte retete recomandate:

Zacusca de peste

Ciorba peste

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos