File de biban de mare cu guacamole

• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta • asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • biban de mare - 1 buc
  • ulei cu aroma de trufe albe - 1/2 lingurita
  • lamaie - 2 rondele
  • capere - 78 buc
  • unt - 25 g
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • vin alb dulce - 1 lingura
  • rozmarin - 1 crenguta
  • sare si piper alb dupa gust
  • Ingrediente pentru guacamole:
  • avocado - 1 buc (copt, moale la atingere)
  • suc de lime - 1 lingurita
  • usturoi - 1 catel
  • chimion - 1/2 varf de cutit
  • ceapa salota - 1/2 buc
  • rosii prunisoare - 1 buc
  • coriandru proaspat - 1/4 legatura
  • ceapa rosie - 1/2 buc
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta
• asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l cu ulei de trufe
• cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver, vidati intr-o punga de vidare Foodsaver untul, caperele, rondelele de lamaie si crenguta de rozmarin
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 60 ⁰C si lasati cele 2 file-uri acolo timp de 20 de minute
• incingeti o tigaie bine si adaugati uleiul de floarea-soarelui
• scoateti file-urile de biban si lasati-le cca. 20 de secunde pe partea cu pielea pentru a o face crispy
• stingeti cu lingura de vin alb dulce
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor. Curatati miezul cu o lingura de lemn si tocati-l cu un tocator de lemn.
• tocati coriandrul, cele 2 tipuri de ceapa, rosia si usturoiul
• amestecati-le cu avocado tocat (folosind o lingura de lemn) si adaugati zeama de lime, chimion, sare si piper dupa gust.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii