File de peste in caramel

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita. In alta cratita incalzim vinul. Cand e complet topit zaharul dam focul incet si turnam jumatate din cantitate

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fileuri de somon congelat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 felii de lamaie
  • 1/2 l vin rosu demisec de tara
  • 2 linguri cu zahar
  • sare

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita. In alta cratita incalzim vinul.

Cand e complet topit zaharul dam focul incet si turnam jumatate din cantitatea de vin, pana obtinem un sirop.

Intr-o tava cu margini inalte, unsa cu ulei punem feliile de peste. Turnam restul de vin si dam la cuptorul incins.

Cand e gata punem cate o felie de lamaie, turnam deasupra siropul si mai tinem la cuptor 5 minute
Alte retete de peste

Peste la cuptor cu lamaie

Rulouri cu macrou

Macrou in folie la cuptor

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!