File de salau cu ciuperci

Pentru file de salau cu ciuperci pestele se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • filé de salau - 700 g
  • faina - 100 g
  • unt - 75 g
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 2 galbenusuri
  • ceapa - 50 g
  • lapte - 400 g
  • lamaie - 50 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/150 g
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru file de salau cu ciuperci pestele se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame (cele din conserva se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Laptele se fierbe. Lamaia se spala, se taie rondele. Faina se cerne. Fileurile de salau se fierb in apa rece, boabe de piper si vin. Ciupercile se inabusa in 25 g unt impreuna cu ceapa. Separat, se prepara un sos din 50 g unt topit si faina dizolvata in 200 ml lapte rece. Cantitatea de lapte ramasa se fierbe cca 10 minute. Se raceste, se adauga galbenusurile, sare, ciuperci si se toarna peste bucatile de peste asezate pe platou. Deasupra se presara cascavalul ras si se introduc la cuptor pentru gratinare.

Fileul de salau cu ciuperci se serveste cald, cu rondele de lamaie si garnitura de cartofi natur.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca