File de salau rasol

Pentru file de salau rasol pestele se portioneaza si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Oul se spala sub jet de apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • filé de salau - 700 g
  • vin alb - 50 ml
  • ceapa - 50 g
  • unt - 70 g
  • faina - 70 g
  • oua - 1 galbenus
  • lamaie/sare de lamaie - 50 g/2 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru file de salau rasol pestele se portioneaza si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Lamaia se spala, se taie sferturi si i se extrage sucul. Faina se cerne. Fileurile de salau se fierb in apa cu sare si ceapa. in untul incalzit se adauga faina dizolvata in zeama in care a fiert pestele, se completeaza cu restul de zeama si se fierbe 10 minute. Catre sfarsitul fierberii, se adauga galbenusul de ou, sare, vin, suc de lamaie. Cand sosul este gata, se strecoara peste felurile de peste aranjate pe platou.

Fileul de salau rasol se serveste cald, cu sos de vin si garnitura de cartofi.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...