Filet de somon in crusta picanta,la cuptor

Se maruntesc/macina ceapa,cu verdeturile,prima data Dupa care se adauga morcoviorul si ardeiul.Legumele maciante,se pun intr-un castron larg,se co

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • filet de somon
  • zeama de lamiie
  • marar
  • busuioc
  • (sau alta verdeata
  • in functie de gust)
  • 1 morcovior
  • 1 ceapa violeta
  • 1/2 ardei
  • granulat de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 5 linguri faina de pane

Mod de preparare

Se maruntesc/macina ceapa,cu verdeturile,prima data

Dupa care se adauga morcoviorul si ardeiul.Legumele maciante,se pun intr-un castron larg,se condimenteaza cu sare,piper,granulat de usturoi,eventual chili.Nu uitati uleiul(2-3 linguri.

Pensulam o tava antiaderenta cu ceva ulei,punem bucatile de filet,stropite cu zeama de lamiie.Daca materialul pentru crusta nu e destul de condimentat,condimentati somonul.

Tapetati bucatile de filet ,dupa care bagati tava in cuptorul incalzit in prealabil,la 200 °C .

Rumeniti,dupa plac
Se serveste cu cartofi natur,stropiti cu unt si verdeata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...