Ghiveci cu crap

Pentru ghiveci cu crap pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 50 g
  • cartofi - 400 g
  • telina radacina - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • mazare conserva - 100 g
  • fasole verde conserva - 100 g
  • ardei gras proaspat - 150 g
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ghiveci conserva - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • usturoi - 10 g
  • piper
  • sare si cimbru dupa gust
  • vin alb - 50 ml

Mod de preparare

Pentru ghiveci cu crap pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Cartofii se spala, se curata si se taie cuburi. Ardeiul se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Mazarea si fasolea verde se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei si 100 ml apa; se adauga cartofi si ardei gras. Peste legumele inabusite se adauga pasta de tomate si 150 ml apa fiarta. Legumele se aseaza intr-o tava, se adauga fasole verde, mazare, jumatate din cantitatea de rosii, ghiveci conserva, cimbru, piper si usturoi. Bucatile de crap se aseaza deasupra, ornate cu o felie de rosie. Tava se introduce in cuptor pentru cca 15 minute, la foc potrivit. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Ghiveciul cu crap se serveste rece, cu patrunjel verde deasupra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide