Macrou in saramura

Macrou in saramura este o mancare cu peste delicioasa. Puteti pregati aceasta reteta de saramura cu orice fel de peste, nu doar cu macrou.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 bucati macrou
  • sare
  • piper boabe
  • cimbru vede
  • 1 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 rosie
  • 1 l apa.

Mod de preparare

Macrou in saramura este o mancare cu peste delicioasa. Puteti pregati aceasta reteta de saramura cu orice fel de peste, nu doar cu macrou. Macroul se spala, se desface, se curata si i se indeparteaza capul. Se lasa sa se usuce bine de apa, se presara cu sare si se punem pe gratar. Se pune pe gratar si rosia.
Saramura:
Se pune apa la fiert impreuna cu boabe de piper, sare, ardei iute si usturoi taiat rondele si o crenguta cu cimbru verde. Se lasa sa dea cateva clocote sa se elibereze aromele, se opreste focul si se adauga patrunjel tocat. Cand rosia s-a copt, se decojeste, se taie bucati si se adauga si ea in saramura. Macroul fript se pune direct in saramura sa se patrunda bine.


Macroul in saramura, se serveste in stare calda alaturi de mamaliguta fierbinte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru servire ar fi util un platou Kitchencraft de la Kitchenshop.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide