Pentru a realiza marinata de crap, este nevoie de urmatoarele ingrediente: crap, ienibahar, faina, ulei, otet, apa.
Crapul, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel o jumatate de ora. Se usuca fiecare bucata cu un servet curat, se da prin faina si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti, la foc mic.
Bucatile de crap rumenite frumos se asaza intr-un castron sau intr-un borcan si se toarna peste ele otetul care a dat cateva clocote impreuna cu apa, sarea, boabele de ienibahar, foile de dafin si zaharul. Cand se toarna peste peste, otetul trebuie sa fie rece.
Se serveste dupa 2-3 zile. Daca sosul este prea acru, se aduga putina apa fiarta, sau daca mai trebuie acrit, se mai adauga putin otet fiert si racit.
Alte retete recomandate:
Mancare de mazare
Friptura de vita la cuptor
Mancare de urzici
Anul trecut, din motive de sanatate nu mi-am permis sa prepar bobul asa cum il facea bunica, insa acum vi-l prezint exact...
Mancare de bob cu prajealaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj