Pastrav in sos

Curatati pestele, spalati-l si presarati-l cu sare si piper. Prajiti-l in ulei, la foc potrivit spre mic, pana se rumeneste bine pe toate partile, ap

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 pastravi mici
  • 300 gr smantana
  • 100 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati pestele, spalati-l si presarati-l cu sare si piper. Prajiti-l in ulei, la foc potrivit spre mic, pana se rumeneste bine pe toate partile, apoi scoateti-l pe servetele absorbante si stropiti-l cu zeama de lamaie. Separat, topiti untul intr-o tigaie, puneti faina, rumeniti-o 2-3 minute, la foc mic, apoi puneti laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, pana cand sosul se ingroasa. Adaugati smantana, potriviti de sare si piper si puneti in acest sos pastravii prajiti. Mai lasati 2-3 minute la foc mic.


Serviti cate 2 pastravi la o portie cu sos din tigaie si ornati cu felii de lamaie si frunzulite de patrunjel.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute Placinta cu dovleac Pulpe de pui la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos