Pastrav la cuptor cu cimbru

Incalziti in prealabil cuptorul la cea mai mare temperatura. Curatati de solzi si maruntaie iar apoi spalati pastravul in interior si exterior si usca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg pastrav
  • 2 legaturi de cimbru
  • sare
  • piper negru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lamai
  • 3 frunze de dafin

Mod de preparare

Incalziti in prealabil cuptorul la cea mai mare temperatura. Curatati de solzi si maruntaie iar apoi spalati pastravul in interior si exterior si uscati-l pe un servet de hartie. Folosind un pisalog si un mojar, zdrobiti cimbrul impreuna cu o lingurita de sare si ulei de masline. Frecati pastravul in interior si exterior cu acest amestec. Taiati lamaile in jumatate si apoi capetele, ca sa fie plate. Cu varful cutitului, faceti o incizie in fiecare jumatate de lamaie si infigeti o frunza de dafin in ea. Puneti pastravul si lamaile pe o tava si coaceti in cuptor aproximativ 10 minute. Pastravul e bine facut, atunci cand carnea de pe os din partea cea mai groasa se desprinde usor iar pielea devine crocanta.
Pofta buna!

Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Tocanita de pui

Mancare de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...