Pastrav prajit

Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, apoi se spala si se usuca cu o carpa curata. Se pun in lapte cu putina sare. Se dau dupa aceea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pastravi
  • unt pentru prajit
  • 1 cana lapte
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, apoi se spala si se usuca cu o carpa curata. Se pun in lapte cu putina sare. Se dau dupa aceea prin faina si se pun la prajit in unt fierbinte. La sfarsit se pipereaza si se aranjeaza pe un platou si se stropesc cu zeama de lamaie si cu unt fierbinte.


Se servesc cu patrunjel verde, presarat deasupra. Alte retete de mancaruri cu peste recomandate:Pastrav la cuptor Bors de peste

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...