Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, apoi se spala si se usuca cu o carpa curata. Se pun in lapte cu putina sare. Se dau dupa aceea
Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, apoi se spala si se usuca cu o carpa curata. Se pun in lapte cu putina sare. Se dau dupa aceea prin faina si se pun la prajit in unt fierbinte. La sfarsit se pipereaza si se aranjeaza pe un platou si se stropesc cu zeama de lamaie si cu unt fierbinte.
Se servesc cu patrunjel verde, presarat deasupra. Alte retete de mancaruri cu peste recomandate:Pastrav la cuptor Bors de peste
Imi place mult mai mult, gatita astfel, cu cartofi, decat cea cu orez!
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj