Penne cu masline si peste

Se pune pe foc apa cu putina sare si ulei. Cand da in clocot se adauga pastele si se fierb « al dente » la foc mic (nici prea fierte dar nici p

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati potrivite de peste (macrou
  • hering)
  • 300 g paste
  • 60 ml ulei
  • 100 g masline (eu am folosit din acelea maro)
  • 1 ceapa alba
  • I ceapa rosie
  • Pasta de tomate sau o cutie cu rosii in bullion
  • Cativa catei de usturoi
  • Cimbru
  • Menta proaspata tocata
  • busuioc
  • Condimente pentru paste
  • 1 pahar vin alb sau supa de carne
  • Parmezan ras

Mod de preparare

Se pune pe foc apa cu putina sare si ulei. Cand da in clocot se adauga pastele si se fierb « al dente » la foc mic (nici prea fierte dar nici prea tari). Se pun pastele in strecuratoare si se stropesc cu apa rece si putin ulei pentru a nu se lipi intre ele. Intre timp se spala si se toaca marunt ceapa, usturoiul se zdrobeste cu lama unui cutit sau se taie si el marunt. Pestele curatat si spalat l-am condimentat bine si l-am « masat » cu putin ulei de masline. L-am pus la frigider pana a doua zi cand l-am folosit. Am uns o folie de aluminiu cu putin ulei si am pus pestele dupa care am strans bine la capete sa nu iasa zeama. Am procedat la fel si cu cel de-al doilea peste si am bagat la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Pestele gata copt se lasa la racit apoi se dezoseaza usor si se rupe bucati potrivite. Se incinge o tigaie mai mare gen wok si apoi se adauga ulei de porumb ( sau altfel de ulei folosit la acest tip de prajire rapida), se incinge si uleiul si se caleste la foc mare ceapa, apoi se adauga si usturoiul. Adaugam si maslinele si mai calim cateva minute. Se desface pasta de tomate in supa si se pune in tigaie. Se condimenteaza si se lasa sa scada sosul pana se mai ingroasa. La sfarsit se pun pastele si pestele in wok si se amesteca cu grija sa nu se sfarame pana se intrepatrund aromele.


Se aseaza pe farfurie si se presara parmezan ras.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca