Peste cu capac de zarzavat

Pestele cu capac de zarzavat este o mancare cu peste si legume delicioasa si sanatoasa. Se topesc 100 g unt si cand este incins punem pestele si-l prajim.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta este pentru 4 portii
  • 200 g unt
  • 800 g filé de salau
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei
  • o lamaie
  • ½ de telina rasa
  • ceapa verde
  • sare
  • delicat
  • piper
  • capere si
  • o legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare

Pestele cu capac de zarzavat este o mancare cu peste si legume delicioasa si sanatoasa. Se topesc 100 g unt si cand este incins punem pestele si-l prajim pe ambele parti, dupa care intoarcem pestele de mai multe ori ca sa se patrunda. Separat se topeste restul de unt in care se pune ceapa, ardeiul, telina, lamaia, sarea, piperul, delicatul, caperele si ceapa verde. Lasam sa se caleasca bine, apoi sosul il punem peste peste cu patrunjel tocat deasupra. Zarzavatul trebuie tocat cubulete, iar lamaia trebuie curatata de coaja galbena.


Pestele se pune pe un platou, iar peste peste se toarna sosul cu zarzavat, iar ca decor se presara patrunjel tocat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca