Peste cu legume la cuptor

Pestele cu legume la cuptor este o mancare cu peste foarte eleganta, ce poate fi pregatita cu aproape orice tip de peste. Carnea de peste este foarte frageda si aromata, potrivindu-se foarte bine cu legumele gatite impreuna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 Pesti (macrou)
  • 2 cepe
  • un ciorchin de rosii cherry
  • radacinoase: morcov -1/2 kg
  • telina -1 buc
  • patrunjel -2 buc
  • coriandru
  • foi de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • lamaie -1 buc
  • vin alb - 1 pahar
  • ulei - 1/2 pahar

Mod de preparare

Legumele spalate si curatate se taie rondele si se pun la fiert intr-un vas cu apa (cat sa acopere zarzavatul) si putina sare. Se acopera cu un capac. Cand zarzavatul este fiert, se pune intr-o tava in care s-a pus uleiul. Pestele se portioneaza, se sareaza/ condimenteaza si se asaza peste zarzavat. Se adauga 1/2 pahar din zeama in care a fiert zarzavatul si rosiile.

Se pune in cuptor 1/2 h dupa care se adauga vinul. Se intoarce pestele si se introduce la cuptor 1/4 h pentru a se rumeni pe ambele parti.


Pestele cu legume la cuptor se serveste cald.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii