Peste cu sos de macris cu mustar

Se curata pestele si se spala . Capul si coada se folosesc la alta mancare. Partile ramase se taie felii de cca 2 cm, se stropesc cu zeama de lamaie.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati peste
  • 50 g slanina afumata
  • 400 g cartofi
  • zeama unei lamai
  • o legatura patrunjel verde
  • 100 g unt
  • 400 g macris
  • 2 linguri de mustar
  • 100 ml ulei
  • 100 – 200 ml vin alb sec
  • sare
  • o lingura de faina

Mod de preparare

Se curata pestele si se spala . Capul si coada se folosesc la alta mancare. Partile ramase se taie felii de cca 2 cm, se stropesc cu zeama de lamaie. Feliile de peste se infasoara in slanina taiata corespunzator. Se fixeaza cu scobitori care se scot inainte de servire. Se sareaza, se dau prin faina, se prajesc 5 minute la foc mic, se intorc si se mai prajesc 4 – 5 minute . Macrisul se spala in mai multe ape, se curata de codite, se pune in strecuratoare sa se scurga. Inainte de servire se amesteca cu sos de mustar (mustar frecat cu ulei , ca o maioneza) diluat cu vin. Se sareaza. Se serveste cu cartofi cu patrunjel verde.
Alte retete carne

recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Piept de pui cu mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii