Peste cu spanac

Telina si morcovii se curata, apoi se maruntesc. Separat, se toaca ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute, rodia se taie in doua si se curata de samburi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fire telina
  • 2 morcovi
  • 5 cm ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 kg spanac
  • 1 rodie
  • 300 ml lapte de soia
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 linguri sos de limette
  • 1 lingura miere
  • 4 fileuri de salau
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Telina si morcovii se curata, apoi se maruntesc. Separat, se toaca ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute, rodia se taie in doua si se curata de samburi si pielitele albe. Laptele de soia se amesteca cu sosul de soia, 2 linguri suc de limette si mierea. Se stropeste salaul cu sucul de limette ramas si se sareaza, dupa care se pune la prajit cu jumatate din cantitatea de ghimbir si ardei iute. Se scoate, apoi se adauga in uleiul ramas legumele. Se sting cu amestecul de soia si limette, dupa care se scot si se asaza peste peste. Spanacul se spala bine, apoi se caleste in ulei cu restul de ghimbir si usturoi. Se adauga sare, piper si samburi de rodie. Se repartizeaza spanacul pe farfurii, iar deasupra se asaza salaul cu legumele.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Mancare de mazare
Ardei umpluti
Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii