Peste cu stafide ,samburi de pin si pachetele cu legume

Pestele cu stafide, samburi de pin si pachetele cu legume este un fel de mancare complet si delicios, care acopera toate nevoile nutritionale.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 500g peste (novac
  • pastrav)
  • * 1 lingura stafide
  • * 1 lingura samburi de pin
  • * 1 ceapa alba
  • * 1 ceapa rosie
  • * 3 catei usturoi
  • * 100 ml suc de rosii
  • * 1 ardei iute
  • * cateva fire patrunjel
  • * ghimbir proaspat
  • * busuioc
  • * sare
  • piper
  • Pentru pachetelele cu legume avem nevoie de :
  • * foi de orez
  • * 1 ardei galben
  • * 1 ardei rosu
  • * 1 dovlecel
  • * 2 morcovi
  • * busuioc
  • * sos de soia

Mod de preparare

Preparare peste:
Pestele curatat si spalat se taie bucati de diferite marimi si se condimenteaza cu sare, piper, ghimbir ras, busuioc.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste usor,apoi il scoatem pe un servet .
In alta tigaie incinsa cu putin ulei calim stafidele si samburii de pin impreuna cu ceapa taiata felii.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si usturoiul zdrobit ,fierbem cateva secunde,apoi punem bucatile de peste.
Presuram patrunjel tocat,sare,piper si ardeiul iute tocat.
Stingem focul si lasam catvea minute acoperind tigaia ca sa se intrepatrunda toate aromele.

Pachetelele de legume se pregatesc astfel:
Legumele curatate si spalate se taie fasii subtiri avand aceeasi marime.
Foile de orez se inmoaie pentru cateva secunde in apa,apoi se transfera pe un prosop umed si se mai lasa cateva secunde.
Intindem foaia de orez pe masa de lucru ,asezam pe mijloc cateva legume presuram busuioc ,sos de soia si impachetam intai marginile ,apoi rulam usor peste legume toata foaia de orez.
Procedam identic cu fiecare foaie de orez pana cand terminam toate legumele.
Pachetelele obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu putin ulei de masline si se dau la cuptor pentru 20 minute,dupa 10 minute se intorc pe partea cealalta.
Cand sunt gata se lasa sa seraceasca si se taie in doua

Pofta buna!


Servim pestele cu stafide si samburi de pin alaturi de pachetelele cu legume.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca